Korte achtergrond Dieke:

Mijn naam is Dieke Manusiwa, ik ben van Nederlands/Molukse afkomst. Ik woon samen met mijn partner en dochtertje in Capelle aan den IJssel. 

Na mijn studie sociaal pedagogische hulpverlening in Ede heb ik klinische psychologie gestudeerd in Amsterdam en daarna in Rotterdam. Hierna heb ik de opleiding tot cognitief gedragstherapeut en de opleiding tot MBT therapeut gevolgd, alsook de opleiding tot schematherapeut. Ook heb ik diverse andere cursussen en trainingen, gevolgd zoals de opleiding tot EMDR, om mijn kennis op peil te houden.  Ik heb na mijn studie jarenlang in de jeugdhulpverlening gewerkt, waar ik geleerd heb hoe belangrijk het is om met je hoofd en je hart te werken. Binnen de jeugdhulpverlening heb ik verschillende ervaringen opgedaan. Ik heb hier als ambulant hulpverlener gewerkt als 16+ coach, binnen de pleegzorg als pleegzorgmedewerker en voor het CJG als gezinscoach. Na mijn jaren binnen de jeugdhulpverlening heb ik de overstap gemaakt naar de GGZ. Binnen de GGZ ligt de nadruk meer op het behandelen en diagnostiek, dan op begeleiden en coachen in de jeugdhulpverlening. Voor mij heel leerzaam en inmiddels werk ik alweer 4 jaar met veel plezier binnen de GGZ op een kind- en jeugdafdeling, waar veel onderzoek en behandeling verricht wordt. 

Na al mijn jaren in het vak als therapeut ben ik nog steeds dankbaar en blij met mijn werk. Niet met de moeilijkheden die er kunnen spelen bij mensen, maar met de veerkracht, vindingrijkheid en mogelijkheden waarover mensen en jongeren beschikken en die ik steeds terug zie in hen. Ik vind het bijzonder om betrokken te zijn bij iemands leven en een klein onderdeel te zijn van het proces. Dit maakt dat ik na al die jaren nog steeds vol enthousiasme mijn werk kan uitvoeren.

Sinds kort werk ik samen met Sophia in onze eigen praktijk Fair Therapy. Dit is ook een belangrijke mijlpaal voor mij, waar ik lang naar uitgekeken heb. Samen met Sophia hebben wij onze energie en expertise gebundeld, om onze praktijk op te zetten. Het is heel fijn om binnen de praktijk onze kaders neer te zetten en te gaan voor wat wij belangrijk achten voor cliënten die bij ons aankloppen. 
Graag wil ik ook vanuit mij Sophia aan u voorstellen. Sophia is al sinds langere tijd mijn collega binnen de GGZ. Wij hebben veel samen gewerkt met gezinnen. Wat ik bijzonder aan haar vind als therapeut en ook als mens, is dat zij de ander, maar ook zichzelf serieus neemt. Hierin kan zij goed haar grenzen bewaken, maar ook zien wat een ander nodig heeft. Dit maakt haar tot een krachtig en scherp persoon, waarmee het heel prettig werken is. Zij voert haar werk op een deskundige, maar ook op een warme, grappige en authentieke manier uit. Het is heel fijn om met haar samen te werken en samen met haar dit avontuur aan te gaan!

Korte achtergrond Sophia:

Ik ben Sophia Severing-Martis, afkomstig uit Curaçao en woon sinds 20 jaar in Nederland. Samen met mijn man en dochters woon ik in Rijswijk. Ik werk sinds 2005 in de  kinder- en jeugdpsychiatrie . Na het behalen van mijn SPH-diploma heb ik eerst als sociotherapeut gewerkt met kinderen enadolescenten met uiteenlopende psychiatrische stoornissen. Vervolgens heb ik na het behalen van de IAG-opleiding, als intensief ambulant gezinsbegeleidster gewerkt vanuit een semi residentiële afdeling. Ik werkte al systemisch, maar wilde mijn interculturele competenties vergroten. Daarom heb ik in 2013 de VO Transculturele Systeembenadering en aansluitend de Post-Masteropleiding Transcultureel systeemtherapeut in Amsterdam gevolgd bij het Collectief van Transcultureel Therapeuten.Vanaf 2013 heb ik een  carrièreswitch gemaakt naar een combinatiefunctie als parttime transcultureel systeemtherapeut en parttime ouderbegeleider bij het F-ACT Jeugdteam. Met veel plezier heb ik specialistisch gewerkt met multiprobleemgezinnen waarbij sprake is van ernstige psychiatrische problematiek.Vanaf 2017 tot en 2019 ben ik gaan werken als transcultureel systeemtherapeut bij de afdeling Preventie/CJG-Jeugdteams.
Bij de CJG-Jeugdteams heb ik nauw met de gezinscoaches samengewerkt en preventief systeemtherapie ingezet om te voorkomen dat gezinnen of delen van gezinnen verder uit balans raken of (psychische) klachten ontwikkelen. In deze periode heb ik voornamelijk gewerkt met expat gezinnen.In 2019 tot ben ik overgestapt naar I-Psy Jeugd en Gezin, specialistische interculturele psychiatrie waar ik voornamelijk werk met getraumatiseerde migrantengezinnen.
Naast het werken bij I-Psy Jeugd en Gezin ben ik samen met Dieke Manusiwa onze eigen praktijk Fair Therapie&Coaching begonnen. Mijn persoonlijke blik op systeemtherapie is dat het essentieel is om vanaf het beginproces van de behandeling een veilige ruimte te creëren waarin gezinsleden zich veilig voelen om verandering toe te laten, zodat er begrip ontstaat voor elkaars innerlijke belevingen en de invloed daarvan op elkaars emoties en gedrag. Waar ik voor sta is laagdrempelige, systeemtherapie gericht op het weer op gang brengen van mentaliserende processen, met oog op de veerkracht van het gezin, het verbeteren van de kwaliteit van onderlinge relaties en (her)activeren van steunbronnen. 

Graag wil ik Dieke aan je voorstellen;  mijn collega Dieke Manusiwa is een ervaren psychologe, die met veel aandacht en respect werkt met de kinderen en jongeren. Ze is energiek, gebruikt humor, kan goed luisteren en sluit aan bij de behoefte van de kinderen en jongeren. Haar warme persoonlijkheid en sensitieve houding stellen kinderen en jongeren snel op hun gemak, waardoor er een stevige basis wordt gelegd in de therapeutische werkrelatie. Vanuit deze stevige basis in de werkrelatie biedt ze zorg op maat, waardoor de kinderen en jongeren weer in hun kracht komen te staan en zich verder kunnen ontwikkelen. Ik werk met veel plezier samen met Dieke.